Recepten

Recepten · oktober 21, 2018
Mango in kokosmelk* met kleefrijst Ingrediënten voor 4 personen: 2 verse mango / 500 ml kokosmelk / 200 gram kleefrijst / 5 el rietsuiker / 1 el geroosterd sesamzaad *Dit kan eventueel ook met andere vruchten, maar de voorkeur blijft bij ons altijd Mango. Bereiding 1. Dompel de rijst in 200 ml voor een half uur tot 4 uur. Doe de rijst niet afwateren. Voeg een half kopje extra water toe, 250 ml kokosmelk, 1/4 theelepel zout, 1 eetlepel riet suiker en mix het geheel goed door elkaar. 2. Breng...
Recepten · oktober 13, 2018
Dit weekend ook zo genoten van de Indian Summer die de herfst ons nog cadeau heeft gegeven? Wanneer het zonnetje schijnt in Nederland verlang ik altijd naar frisse maaltijden die naast iets fris, ook zuur en zout bevat. Een heerlijke snack, die snel gemaakt is en aan al deze verlangens voldoet zijn de Thaise viskoekjes. Van origine worden de viskoekjes uiteraard gemaakt met vis, maar omdat wij bewust minder vis en vlees nuttigen hebben we het recept omgezet naar een veganistische viskoekje....
Recepten · oktober 12, 2018
De massaman Kaeng, betekend letterlijk Moslim Curry. De moslim gemeenschap van Thailand woont voornamelijk in het zuiden van het land en dit gerecht is typerend voor het zuiden. Deze curry wordt gemaakt met afwijkende kruiden, die we niet vaak vinden in de Thaise keuken. Het zoete van het kaneel en het frisse van de kardemom zorgt voor een lekkere smaak explosie op het bord. De lekkerste in Thailand, heb ik gegeten bij de Red Onion op Phuket. Een klein tentje dat verdacht veel weg had van een...
Recepten · oktober 11, 2018
Pad Thai is een van de nationale gerechten van Thailand. Alleen is dit gerecht ontstaan met invloeden van buitenaf. Het gerecht werd geintroduceerd door de Vietnamese handelaren in Ayutthaya. Het gerecht werd in eerste instantie gemaakt met eiernoedles, maar omdat de regering het voornaamste exportproduct wilde promoten, werden de eiernoodles vervangen voor de rijstnoodles. Dit is een groot succes geworden, iedereen die in Thailand is geweest heeft ergens wel een pad thai gegeten. Het gerecht...
Recepten · oktober 01, 2018
De maand oktober staat voor de deur, de start van de herfst, na een mooie zonnige zomer. Ik hou van alle jaargetijden, maar mijn favoriete voor het koken zijn toch wel de herfst en de winter. In deze periode heb je namelijk de verse nieuwe aanwas van groenten die weer op het markt liggen: De oerbieten met hun mooie kringen. Zachter van smaak dan rode bieten en lekker om te grillen, maar ook heerlijk rauw in de salade: Samen met geitenkaas en een beetje balsamico azijn heb je een smaakexplosie...